Nieuws

Schoonmaken in school

Share this post

Schoonmaak in het onderwijs

Regelmatig reinigen. En desinfecteren!

Het doel van elke facility manager is om de faciliteit veilig, schoon en goed onderhouden te houden.
Het implementeren van nieuwe procedures, complexe werkschema’s en het schoonmaken van “high-touch” oppervlakken kan veel tijd en moeite kosten. Een doordacht, kostenefficiënt schoonmaakplan is dus noodzakelijk.

Gekwalificeerde schoonmaakteams.

Het reinigen van oppervlakken met een ontsmettingsmiddel is een algemeen aandachtspunt geworden tijdens de Covid crisis maar zou in feite altijd moeten uitgevoerd worden. Toch op zijn minst voor die voorwerpen die vaak worden aangeraakt zoals toetsenborden, kranen, telefoons, bureaus, deurknoppen enz. Dit geldt eveneens voor ruimtes als de cafetaria (tafels, dienbladen en stoelen) en sportzaal (uitrusting, kluisjes, toiletten en douches) . Een degelijke reiniging is momenteel noodzakelijk om de Covid verspreiding in te tomen maar is ook erg efficient tijdens de jaarlijkse griepperiode.
Bedenk dat een virus tot 48 uur op een oppervlak kan leven en mogelijk iedereen die het aanraakt kan infecteren en ziek kan maken. Een professioneel schoonmaakbedrijf kan ervoor zorgen dat alle oppervlakken van uw school kiemvrij zijn.

Professionele, EPA geregistreerde producten.

Q3 Facilities gebruikt geen standaard schoonmaakmiddelen, maar voert eerst de reiniging uit en daarna pas de desinfectie met professionele, EPA geregistreerde producten. Onze gekwalificeerde schoonmaakdienst is speciaal opgeleid om veilig met deze, potentieel gevaarlijke, chemicaliën om te gaan. Zij zullen ervoor zorgen dat uw oppervlakken volledig kiemvrij opgeleverd worden.

Als het gaat om de veiligheid van de studenten en het personeel van uw school, is het geen optie om te bezuinigen. Weeg de kosten van afwezige medewerkers en studenten af ​​tegen de kosten van een professionele schoonmaakdienst en de rekening zal snel gemaakt zijn.