Onderhoud van dak en dakgoot

Onderhoud en herstellen van dak en dakgoten

Een regelmatig onderhoud van uw dak en dakgoten is cruciaal om vochtschade te voorkomen.
Ontmossen en coaten van daken verlengt de levensduur.
Periodiek reinigen van uw zonnecellen is belangrijk om een maximum rendement te behouden.


dak reinigen

Reinigen van daken.

Een dak moet regelmatig gereinigd worden. Zo blijft het langer in goede staat. Een beschadigd dak begint immers te lekken en veroorzaakt veel ongemak. Het is dan ook goedkoper om uw dak regelmatig schoon te maken dan het te repareren of te vervangen.

De basisreiniging bestaat uit een warm water hogedrukreiniging waarbij gebruikt gemaakt wordt van ecologische detergenten. Deze methode is snel, milieuvriendelijk en wordt gebruikt om vuil van dakpannen te verwijderen. Hardnekkige vervuiling wordt mechanisch-manueel verwijderd.

Voor een langdurig en duurzaam resultaat is een coating met Q3 nano-bescherming aangewezen.

Reinigen van dakgoten.

Dakgoten moeten minstens éénmaal per jaar grondig gereinigd worden. Bladeren, mos en andere bestanddelen moeten verwijderd worden. Alle bevestigingsbeugels en de afvoer moeten nagekeken worden.

Slecht onderhouden dakgoten lopen over of beginnen te lekken. Dit zal onherroepelijk resulteren in vochtschade die zeker op de buitenmuur, maar dikwijls ook binnen, zal zichtbaar zijn.

dakgoot reinigen
dak ontmossen

Ontmossen van daken.

Mos op uw dak biedt niet alleen een verwaarloosde indruk, het resulteert ook in verstopte dakgoten en een vervuilde regenwaterput, met kwalijk ruikend putwater als gevolg.

Na verwijdering behandelen we het volledige dak met een beschermende Q3 nano-coating. Op deze manier duurt het meerdere jaren vooraleer het mos zich terug kan vasthechten.

Door het gebruik van moderne druk-was technieken, in combinatie met een anti-mos, biologisch afbreekbaar, product en een erg efficiënte Q3 nano-coating kunnen wij U een duurzame oplossing garanderen. Uw dak zal weer als nieuw lijken en voor lange tijd gespaard blijven van mossen.

Plaatsen of herstellen van bitumen dakbedekking.

Bitumineuze daken hebben tegenwoordig een lange levensduur. Toch moet er snel opgetreden worden bij scheurtjes, blaasvorming op de dakbedekking of een zichtbaar begin van vocht in de muur of op het plafond. Wanneer we er snel bij zijn is het probleem meestal al opgelost met een kleine, dus goedkope herstelling.

U kan ons ook raadplegen om uw plat dak te isoleren en de zinkranden te herstellen. Contacteer ons ook voor het verwijderen van oude bitumen en voor het renoveren of plaatsen van een volledig bitumen dak. Als gerenommeerd facility partner kunnen we ook (erg) grote oppervlakten aan en beschikken wij uiteraard over de nodig veiligheidscertificaten.

leggen herstellen roofing
reinigen zonnecellen

Reinigen van zonnepanelen.

Zonnepanelen worden best jaarlijks gereinigd. Het aangewezen tijdstip is net voor de warme maanden beginnen, in april dus. Gereinigde zonnepanelen geven een veel beter rendement, tot wel 5% meer.

Het gebruik van een hogedrukreiniger kan nefast zijn voor de zonnecellen, wij gebruiken dan ook enkel speciale reinigingsapparatuur en -producten.

Sneldienst

Onze sneldienst kan zeer snel uitrukken in geval van ernstige lekkage of stormschade.

Blijf niet met een probleem zitten, neem vandaag nog contact met ons op.

+31 40 235 0697

Relevante pagina’s: