Gevelreiniging

Gevelreiniging

Uw gevel weer als nieuw. Toepasbaar op alle materialen.


Een door vuil aangetaste gevel is niet alleen een esthetisch probleem, er kunnen ook beschadigingen optreden doordat agressieve vervuiling begint in te werken op de materialen. Het probleem wordt nog erger als de gevelmuur ook nog zijn vochtwerende functie begint te verliezen.

Naargelang de samenstelling van het materiaal, en de staat waarin het verkeerd, zijn verschillende reinigingstoepassingen mogelijk. In combinatie met een beschermingsbehandeling resulteert dit in een gevel die er voor 100% nieuw uitziet en dat ook voor jaren zal behouden. Vochtproblemen, inwerking van vervuiling, vogelresten, algen of mossen, zijn voorgoed verleden tijd.

Q3 Facilities gevelreiniging

Stoomreinigen

Reiniging onder lage druk maar met hoge temperatuur (tot 150°C). Er wordt enkel water(stoom) gebruikt en is daardoor meer geschikt om lichte vervuiling te verwijderen. Stoomreinigen van gevels, muren en panelen is ook de goedkoopste vorm van gevelreiniging.

Nevelstralen

Bij een meer hardnekkige vervuiling is nevelstralen aangewezen. Nevelstraling kan ook heel secuur worden uitgevoerd doordat druk en spuitkoppen perfect afgestemd kunnen worden met de oppervlakte. Ook hier worden geen chemische producten gebruik maar een mengeling van (weinig) water en zand. Dit type reiniging wordt dan ook vaak ingezet bij kwetsbare of historische gevels. Gevelreiniging door middel van nevelstralen is ideaal om mossen, vogelresten, oppervlakkige vervuiling en verfresten te verwijderen.

Q3 Facilities gevelreiniging nevelstralen
Q3 Facilities gevelreiniging door vochtstralen

Vochtstralen

Net als bij nevelstralen wordt er een mengeling van water, zand, kalk of glaspareltjes gebruikt. Door de grotere hoeveelheid water is deze manier van gevelreiniging bijzonder efficient op bakstenen muren en voor het verwijderen van graffiti. Het juist instellen van druk, water en toevoegingen zijn cruciaal om een goed resultaat en een ongeschonden oppervlakte te garanderen. Vochtstralen is, net als nevelstralen en stoomreiniging, bijzonder milieuvriendelijk want er wordt geen enkele chemische component gebruikt!

Langdurige bescherming van gevels en daken door nano-impregnatie

Door nano-impregnatie wordt de gevel of het dak water- en vuilafstotend gemaakt. Deze behandeling is zeer duurzaam waardoor het gunstig effect tot wel 10 jaar behouden blijft. Vermits het nano-product diep in de poriën doordringt moet het oppervlak zeer zuiver zijn alvorens tot impregnatie kan overgegaan worden. Het is dus aan te raden om dit samen met een gevelreiniging uit te voeren.

nano-impregnatie

Blijf niet met een probleem zitten, neem vandaag nog contact met ons op.

+31 40 235 0697

Relevante pagina’s: