Nieuws

gevelreiniging

Gevelreiniging, onderhoud en bescherming

Gevelreiniging

Regelmatige reiniging van gevels en daken wordt altijd aanbevolen om schade aan de buitenkant tot een minimum te beperken, dit ongeacht het bouwmateriaal. Een goed gereinigde gevel ziet er als nieuw uit, projecteert professionaliteit, verlengt de levensduur van het pand, verhoogt de waarde van het gebouw en maakt kleine mechanische gebreken makkelijk zichtbaar.
Gevelreiniging kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, waaronder stoomreiniging, nevelstralen, vochtstralen, zandstralen of chemische reiniging.
Meer over gevelreiniging

Gevel onderhoud en renovatie

Schade aan muren en daken kan vele oorzaken hebben. Het zetten van de bouw, vriezen/dooien, vocht, gebrek aan onderhoud, milieuvervuiling, pannen verschoven door wind, …
Een intensieve reiniging maakt deze kleine problemen zichtbaar en is dus de ideale moment om gevels en daken na te kijken op eventuele schade of vochtproblemen. Herstellingen en preventief onderhoud aan buitenconstructies mogen nooit uitgesteld worden want zij lossen zichzelf niet op. Integendeel, problemen zullen snel verergeren, de kosten stijgen dan exponentieel mee.

Duurzame gevelbescherming door nano-impregnatie

Een goed onderhouden gevel(en dak) zal helpen om de kans op onverwachte kosten en reparaties te verkleinen, en om de waarde van het pand te behouden. Bescherming is zeker een onderdeel van dit onderhoud. Nano-impregnatie dring zeer ver in de poriën door en legt hierdoor een vocht-afstotende laag op het materiaal. Hierdoor wordt een duurzame bescherming geboden(tot wel 10 jaar) tegen elke vorm van vocht en vervuiling van buitenaf.

* Opgelet, nano-impregmentatie biedt een zéér afdoende bescherming en kan overschilderen achteraf ernstig bemoeilijken
* Nano-imprementatie biedt enkel bescherming aan externe weer en milieufactoren en beschermt dus niet tegen opstijgend vocht!