Nieuws

flexibele werkplek

De flexibele werkplek wordt meer dan ooit de norm!

 

Transformatie is noodzakelijk.

Voor Covid was “lean” het belangrijkste uitgangspunt, 3 maanden later is “veerkracht” minstens even belangrijk geworden. De markten zijn aan het veranderen net zoals het gedrag van de klanten en werknemers. Dit maakt dat het bedrijfsleven wel moet transformeren.

De snelheid waarmee het Coronavirus toesloeg, en de enorme impact van de lockdown maatregelen om het virus in te dijken, hebben ons naar de keel gegrepen. Bedrijven werden gedwongen om snel te reageren, snelle actie was dikwijls prioritair aan een juiste beslissing. Bedrijven die al langere tijd de voordelen van thuiswerk hadden ingezien, en ingevoerd, konden redelijk vlot doorschakelen. Voor anderen was het een gedwongen en soms moeilijke leercurve.

Het is nu het ideale moment om over de ‘nieuwe’ werkplek na te denken in plaats van naar oude gewoontes terug te keren. Leidinggevenden, faciliteiten en vastgoedteams moeten de impact van een grotendeels mobiel personeelsbestand analyseren en evalueren en de daadwerkelijk inzichten gecreëerd tijdens de voorbije crisisperiode omzetten in strategische besluitvorming.

Flexibele werkplekken, hotdesks, co-working leek even veraf door de social distancing, maar zijn meer dan ooit de juiste keuze voor de toekomst. Ze zijn niet alleen kostenbesparend, ze staan ook garant voor flexibiliteit, business continuïteit en een geoptimaliseerd service level.

Individuen kunnen komen en gaan wanneer ze willen.

Het hele punt van flexibele kantoorruimte is dat je kan komen opdagen, een werkplek kan vinden die er goed uitziet en meteen aan de slag kunt. Bovendien combineert dit type moderne werkplek werknemers en freelancers van een grote verscheidenheid, zodat er mogelijk waardevolle netwerken opgebouwd worden. Werknemers en freelancers kunnen ook genieten van de voorzieningen van een traditioneel kantoor zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over het onderhoud ervan. Deze ruimtes zijn professioneel en geschikt voor vergaderingen met klanten, maar bieden een flexibiliteit die ongebruikelijk is in vergelijking met een traditioneel kantoor.

Een flexibele werkplek stimuleert onrechtstreeks ook het paperless office principe en het versneld gebruik van moderne communicatievormen. En dat elektronisch vergaderen ook efficient kan zijn, daar heeft het Corona afstandswerken ons ondertussen ruimschoots van overtuigd.

En zeker niet de minst belangrijke : op deze manier kunnen bedrijven ook interessante profielen aantrekken die (veel) verder van het bedrijf wonen. En deze ook behouden!

Trend

Veel werkgevers die ooit grote kantoren voor hun werknemers hadden, veranderen langzaam naar open kantoren, co-working ruimtes en andere flexibele werkruimtevariaties.
Tegenwoordig is de norm dat gedeelde werkruimten geavanceerde technologie en een enigszins open structuur hebben die het aangenaam maken om langere periodes in die ruimte door te brengen. Design en ambiance staan ​​ook hoog in het vaandel bij gebruikers.

Flexibel werken vereist flexibele omgevingen!

Een open indeling kan fantastisch zijn, maar moet wel correct worden geïmplementeerd. Van het aanbieden van privékamers om te communiceren, stille ruimtes om ongestoord te werken of comfortabele ruimtes die samenwerking bevorderen, het is absoluut noodzakelijk om na te denken over het bouwen van kantoorruimtes met verschillende omgevingen om het welzijn en de productiviteit van werknemers te maximaliseren.

Tijd voor een werkplekanalyse !

Als facilitaire partner kunnen we met jullie meedenken over het optimaliseren van de lay-out, inrichting van de co-working ruimte, infrastructuurwerken en het aanpassen van andere voorzieningen zoals internet, wifi en planning van vergaderruimten.
Met wat kleine ingrepen kan een traditionele kantoorruimte snel getransformeerd worden naar de flexibele werkplekomgeving van de toekomst.